Verklaringen gebruikte afkortingen

Standhouden
Verklaringen afkortingen
Verklaringen van de gebruikte afkortingen
Type kazematten: Varianten: S Stekelvarken van beton k Klimkoker B Betonnen kazemat met 1 schietgat a Achteringang G Betonnen kazemat met gietstalen koepel h Hooggelegen koepelingang SZW Kazemat voor zware mitrailleur l Laaggelegen koepelingang v Verhoging achterzijde betonnen blok z Zonder verhoging betonnen blok 3 Voorzien van 3 schietgaten 5 Voorzien van 5 schietgaten 7 Voorzien van 7 schietgaten 90 / 135 / 180 / 225 / 270 Hoek voor ori├źntering ingangsopening bij gietstalen kazematten (van boven gezien met de klok mee gemeten vanuit het schootsveld.
De geschiedenis van de in de dertiger jaren van de twintigste eeuw gebouwde kazematten op de westelijke Maasoever tussen Katwijk en Oeffelt.
Gevechtsdekkingen, dienen voor de bescherming van personeel, wapens, munitie en materieel dat tijdens het gevecht direct benodigde is, tegen vuur en zicht. Afwachtingsdekking, bestemd voor het beschermen van personeel, wapens, munitie en materieel dat niet onmiddellijk voor het gevecht benodigd is, tegen vuur en zicht. Open opstelling, aan de bovenzijde of geheel open of slechts overdekt met een maskeringsscherm zoals schuttersputten en gevechtsloopgraven. Scherfvrij of granaatvrij overdekte opstelling, zijn voorzien van een scherfvrije of granaatvrije overdekking zoals scherfvrij overdekte scherpschutters opstellen en kazematten voor mitrailleurs.
www.standhouden.nl
Ingang
Weerstandsvermogen W. 12-15, weerstandsvermogen tegen een voortgezette beschieting met brisantgranaten van 12 houwitser en enkele voltreffers van 15 houwitser. W. 15-21, weerstandsvermogen tegen een voortgezette beschieting met brisantgranaten van 15 houwitser en enkele voltreffers van 21 houwitser. W. 21-28, weerstandsvermogen tegen een voortgezette beschieting met brisantgranaten van 21 houwitser en enkele voltreffers van 28 mortier.